Samen leren met ICT in de Wolken

Het eerste seminar van 2021 van het Digital District Flevoland staat op het programma met als thema Samen leren. Een belangrijke doelstelling van DGTL Flevoland is namelijk het bedrijfsleven te koppelen aan het onderwijs. ICT in de Wolken in Almere is een succesvol programma waarbij jong ICT-talent opgespoord word om zich verder laten ontwikkelen.

  1. Hoe kan mijn organisatie young talent spotten?
  2. Waarom werkt deze aanpak voor zowel het bedrijfsleven als het onderwijs?
  3. Wat zijn typische projecten die uitgevoerde kunnen worden?

We hebben , Pieter Hogenbirk de projectleider van ICT in de Wolken uitgenodigd om antwoord op deze en andere vragen te geven.

Programma

  • 16:00 Opening door Arend Jan te Velde Voorzitter DGTL
  • 16:05 Kick off Marc en Andrew
  • 16:15 Hoofspreker , Pieter Hogenbirk (projectleider ICT in de Wolken)
  • 16:45 Deelnemer ICT in de Wolken aan het woord: Voiceworks
  • 16:55 Afsluiting

ICT in de Wolken ICT in de Wolken is een project voor ICT talenten op Almeerse scholen. Gedurende acht weken wordt er gewerkt aan een projectcase. Studenten leren programmeren, het ontwikkelen van apps, informatica, en ICT in een relaxte, vrije sfeer.

Voiceworks Voiceworks is uitgegroeid tot één van de grootste spelers in de Nederlandse telecom- en ICT-markt met ruim 350 medewerkers. Wij bedenken en ontwikkelen innovatieve communicatie- en samenwerkings-oplossingen, die onze partners vervolgens leveren aan het MKB. Ons belangrijkste doel is onze partners versterken met innovatieve diensten, waarmee zij hun business laten groeien.

Digital District Flevoland DGTL District is hét platform voor huidige en toekomstige ICT-specialisten in Flevoland. We investeren in persoonlijke groei en carrièremogelijkheden. Dat betekent dat we naast het vinden van (deze) professionals, (we) ze ook zelf kunnen creëren. Hoe? door als werkgevers onze krachten te bundelen laten we zien dat onze provincie barst van de toffe ICT-bedrijven.

We zien je graag op 18 februari! We vinden het leuk als je een collega of relatie uitnodigt die graag bijgepraat wil worden over dit thema. Je kunt hem of haar ook aanmelden.

[Meld je aan](https://www.eventbrite.nl/e/tickets-dgtl-district-18-feb-1600-136258483793)